Uppsala Uni direkt

Okej, nu sitter jag och mina nya Zara skor inne på Universitetshuset i Uppsala. KNÄPPTYST. Helt öde. Mina knapptryckningar ekar ju. Minsta lilla fnysning ekar. Jag la ner mobilen på bänken, det lät som man slog in en vägg typ. Kan nästan inte hålla mig för fniss. Som tur är, är jag inte ensam. Det är två till här, då vet jag att jag hamnat rätt i alla fall. Det ska bli väldigt spännande! Jag får väl återrapportera senare hur det gick senare.




"Jagälskarattvaranykär,jagvillkännadetigen."

Hey people. Jag börjar känna mig lite hängig! Jag blir förskräckt. Men det är tydligen inte bara jag. Alla blir sjuka nu. STUPID COLD! Jag har inte riktigt tid med det. Jag har köpt Citron och Ingefära, och ska göra lite honungste till det. Annars har jag varit EXTREMT effektiv idag måste jag erkänna. Im proud! Jag har tvättat massor, så hela lägenheten är fylld med gottluktande tvätt. Jag har köpt Kurslitteratur. En bok som jag ska ha imorgon, Konsten att Argumentera av Thomas Anderberg. Tvättat ännu mer. Fick för mig att köpa en blomma, så det gjorde jag. Jag köpte lite bär och en blomma. Jag är värd en blomma. Och bär. Definitivt. Nu när det börjar bli mörkt tidigt, kallt. Bären då, gud i himmelen vad goda dom är. Färska. Perfekta. Hallon och blåbär.
Imorgon bär det av till Uppsalaaaaa!
Brickan på bilderna köpte jag på Tradera. Knäckebördslådan kommer från ett litet hus i Vingåker

Typical sunday



Idag har jag försökt vara så effektiv som möjligt. Det har väl gått sådär måste jag säga. Fick besök av mamma och pappa också, som hade med sig lite saker från min kära mormor. En sockerkaka bl a. Underbara mormor! Jag tog mig en härlig lång söndagsdusch. Jag älskar det! Gick och handlade. Fixat och trixat. Nu ska jag köra stor-kok så jag får matlåda för resten av veckan. Billigast så. Sen har jag en skvätt vin kvar, tar väl och knäpper på en film. Mysigt!
Det här är för övrigt min nya stickade tröja. Luuuv. Jag älskar lappen på armbågen. Zara 299kr.

Autumn is coming closer

Det börjar verkligen bli höst. Already! Det är inte ENS september. Anyhow, det jag gillar med hösten är modet. Alla blir supersnygga i höstens färger. Snygga jackor. Snygga skor. Stora snygga halsdukar. Stickat. Handskar. Å! Det spritter i kroppen! Jag kommer nog att shoppa lite försiktigt denna höst. Så försiktigt det går. Har däremot redan köpt en tröja. Ett par skor (som är hos skomakarn). Det jag nu vill inhandla är ett par beigea byxor. Här testade jag ett par schyssta på Zara. Den grå tröjan köpte jag i Brun/beige. Kanonsnygg verkligen! Skorna köpte jag också från Zara. Dom skulle bara in hos skomakarn först.



Inskriven och klar

Jag har blivit medlem i Stockholms nation. ÄNTLIGEN! Nu väntar jag bara på mitt studentleg. Och på tisdag börjar det. Min första lektion. Och i fredags tog jag tåget upp vid lunchtid för att gå på en liten informationsdag för de nya studenterna. Verkar som att Uppsala är den bästa staden man kan vara student i. Har en jättebra känsla när det gäller Uppsala Uni.
På kvällen åkte jag hem till Nathalies pojkvän som fyllde 25. Han hade en förfest. Runt elvasnåret gick vi ut. Jag var kortvarig ute, sen åkte jag hem till Anna Sundberg. Där log vi och flummade runt ett bra tag innan vi somnade. Richard som också var där, var mest flummig. Men det är han alltid.

På tåget. Lyssnar på Daft Punk.


IM STILL ALIVE

Update kommer imorgon. Nu är jag jättetrött. Sov gott fina människor! Jag satt och tittade på några få Australienbilder. Denna är när jag surfade. Jag minns och längtar tillbaka. Klicka HÄR för att titta på mer bilder.



FRÅN EN TJEJKOMPIS PERSPEKTIV

Det här är tankar som förmodligen är typiskt för en kvinna. Det kanske är lite djupt, eller ytligt. Beror lite på hur man ser det. Bedöm själv...




Jag har funderat lite. Jag har haft det här i mina tankar i omgångar - Vänner. De som betyder mest. Killkompisar och tjejkompisar.

Som tjej - går det att ha killkompisar? Ja? Det är väl klart, tänker ni. Men tänk EN gång till. Under vilka förutsättningar får man bli vänner? Jag menar utan att det börja snackas och spekuleras en massa från olika håll. Går det? Jag tvivlar på det. Någon tror alltid någonting, som oftast inte stämmer ändå. Det ska vara under vissa oskrivna regler. Under vissa förutsättningar.

Det går säkert. Det är klart! Det tror jag. Helt klart. Jag beundrar de tjejer som kan ha killkompisar. Men då är det egentligen inte tjejen i fråga som jag beundrar, utan hennes vänner. Killkompisar. Tjejkompisar.

För mig har det inte gått särskilt bra. Tråkigt nog! Det gör lite ont i hjärat. Killkompisar betyder mycket! Med vissa går det smärtfritt, t ex killkompisar man växt upp med. Som man tycker så otroligt mycket om. Och som man alltid kommer att göra. Något som ingen kan ändra på. Som man bara vet!

Med andra folk som man träffar på annat håll, kan det gå bra ett tag, ibland ett ganska bra tag alltså. Flera år, om jag har tur. Man känner att man har hittat en fantastisk vän. Vilken känsla!

Men alltför ofta, av någon anledning, går det snett. Och "gå snett" är ju ett stort begrepp. Det kan gå snett på många sätt menar jag. Precis som det kan gå snett med en tjejkompis. Eller så går det snett p g a att för starka känslor tar över, dvs starkare känslor än bara vän. Det är inget kul alls. Inget bra heller.

Bland det värsta är när det börjar pratas. Eller ifrågasätts. Det spekuleras. Mycket osanning. Ingen som vet något, ska undvika att spekulera och prata som att det vore sant. Jag ska träffa min killkompis, vi ska på bio. -Är det något mellan er eller? Jag är trött på att höra det.


SOM JAG FUNGERAR


Något folk borde veta om mig är att jag älskar att träffa nya människor! Jag är nyfiken på människor. Jag inspireras av människor. Jag älskar att skaffa nya vänner. Bekanta sig med nytt folk runt om mig. Jag tycker det är fantastiskt att kunna få en väns åsikt, en väns hjälp, en vän som finns där. Och bryr sig. Då menar jag självklart inte att någon ska ersättas. Det händer inte i min värld.  

Eftersom jag själv är tjej, är jag särskild fashinerad att få höra en killes åsikt och tankar. Men om killen i fråga är en väns vän? Har flickvän? Eller brorsans bästa vän? Är det förbjudet att bli vänner under dessa förutsättningar? Den förbjudna frukten liksom?

Jag gillar inte det uttrycket överhuvudtaget. Förbjudet att bli vänner. Vad är det för snack liksom? Det kan aldrig vara förbjudet. Kommer man bra överens så gör man. Problemet ligger inte där. Sätter jag någon av mina andra nära, som jag bryr mig om, på spel, för att jag kommer bra överens med dennes vän, bästa vän, pojk/flickvän?

Jag kan bara prata för mig själv, men jag kan rakryggad säga att jag aldrig skulle ha samvete att sätta någon av mina närmsta, de som betyder mest för mig, på spel. Under några omständigheter. Det gör lite ont i mig när jag inte blir betrodd när jag säger just det. Bryr jag mig extremt mycket om någon, skulle jag aldrig ta den risken. Aldrig. Det gör ont när man döms för att man skaffar sig bekanta som kanske är den där "förbjudna frukten". Det kanske låter fel, men jag menar att man måste få kunna skaffa sig vänner och bekanta runt om sig. Förstår ni? Har man något gemensamt betyder det mycket. Det känns tryggt. Det ska min närmsta vän förstå. Det ÄR skillnad på vänskap/bekantskap och andra starkare känslor. Jag får inte de andra starka känslorna så lätt. Och är säkert inte ensam om det. Det tar lång tid. Däremot kan jag känna en trygghet hos en person rätt snabbt, och det är bara bra. Då har jag funnit en ny VÄN. 

Jag vet inte om mitt budskap har nått fram. Mycket tankar. Hoppas ni förstår mig rätt. Ibland måste jag bara få skriva av mig. Jag vill säga att dom som betyder mycket för mig, som jag bryr mig mest om, som på något sätt gjort ett avtryck och charmat mig - kommer alltid ha en särskild plats hos mig. Jag har särskilda känslor för vissa människor, som aldrig går att ändra på. Oavsett vem jag än träffar i framtiden, oavsett vem jag än blir vän med, kommer dessa människor finnas hos mig.

Är det någon som känner sig berörd, är det bra. Det kanske är någon som ska bli berörd. Jag vet inte...



And thats great

Nu blir det söndagsmys. Jag börjar så smått bekanta mig med min kompis. Mich-Mac. Vi kommer ha kul ihop! Jag känner det. Lika samma som med min nya itelefon. Jag vill bara pilla pilla pilla! Alltid med nya prylar. iLike.




I forgot to tell ju iPeople

Jag föll i fällan. Jag skaffade mig en sådan här. Det känns hur bra som helst! Jag är så nöjd. Än så länge ;-) Grymma grymma telefon!!



Mr Moreno and me.

Titta vad jag hittade. Alex och jag i fredagsAmbassadeur.

En helg i Stockholm

Nu har jag inte varit här på länge. Har haft fullt upp helt enkelt. Jag har äntligen en NY DATOR! Jag är verkligen överlycklig! Så nu håller jag på att bekanta mig med min nya vän. Vi ska hålla ihop väldigt länge n.

I helgen har jag haft min kusin på besök. Fantastiska Frida. Hon kom i fredags och självklart ville hon uppleva en del av Stockholms nattliv. Vi satt hemma ett tag först. Drack vin, åt lite mat, lyssnade på musik. Senaste mötte vi upp Fridas vän från Gävle, Maja, och gick till Ambassadeur. Där träffade jag Alex som jag inte sett på år och dag!
I lördags var jag ute på lite ärenden. På kvällen tog vi bilen ut till Skärgårdsstad. Jenny, hör och häpna, flyttar till Helsingborg. Börja plugga. Det var en liten tillställning där hemma! På vägen släppte jag av kusinen, hon skulle träffa en vän. Jag mötte upp Richard på vägen och vi "körde ikapp" hem till Jenny.



Häagen "fantastiskt goda" Dazs

Jag kan inte få nog av denna fantastiska, underbart goda 60-tals glass (Det var då Häagen Dazs grundades). Det går inte bara att "ta lite grann". Helt omöjligt.
Det måste vara världens godaste glass! Seriously! Jag har dock inte provat så många sorter, men den HÄR nedan, den kan jag definitivt rekommendera. Jieses.  Jag fick två kuponger från underbara Alexandra Ågren när hon var här sist. Jag har nu utnyttjat min första. LOVE!!



DAY IN BLACK

Då är datorn beställd. Förhoppningsvis får jag den på fredag. Jag hoppas hoppas!!

Jag har hört att dom nu börjat spelat in den amerikanska versionen av Stieg Larssons Millenium Män som hatar kvinnor. I Sverige. Vilket innebär att Daniel Craig som ska spela Mikael Blomqvist är här. Bra charmig kille! Dessutom hörde jag också att det skedde en inspelning utanför Trygghansahuset. OCH att det var just den filmen som börjat. Jag ska hålla ögonenn öppna kan jag lova! Daniel Craig är ingen man missar.

 







KRAMAS

Första dagen på jobbet. Tjohooo. Ja, det gick ju bra. Jag satt mest och läste om Uppsala Uni som jag fått massa info om. TAGG TAGG!! Jag ska åka dit fortast möjligt och bli medlem i Stockholms nation! Ni får hojta till om någon pluggar där, eller ska plugga eller har pluggat. Alltid kul att höra! Nu ska jag mysa. Mysa i molnvädret.
Igårkväll köpte jag en Häagen Dazs (till veckans Entourage avsnitt). Kaaaanske blir en liten taste av den.


Ready steady

Det ska bli spännande att komma tillbaka till jobbet (för det känns som det var EVIGHETER sen. Det var 2 veckor sen) Spännande för jag ska börja plugga samtidigt (WIIIE! Jag är så taggad!). Spännande för att det kanske kommer bli en hel del trevliga luncher. Bara några kansken.

Jag är sjukt sugen på att börja studera igen. När jag hälsade på Nathalie i Uppsala här om dagen spratt det i hela kroppen! Jag vet egentligen inte varför! Kanske för att det är nu det börjar. Sakta men säkert helt enkelt. Nu blir det till att byta magazin mot dator (?) och böcker. Billiga utgångar/fester istället för... dyra? Det blir mycket nytt folk (men jag gillar fortfarande mina andra vänner!)

Det här. Det kommer bli KUL!! :-)






Appropå Uppsala. Våren 2011 kommer jag plugga där 100%, från jan-maj. Hojta till om någon har ett rum, lägenhet eller liknande att hyra ut till mig. TACK på förhand.



SOON MY NEW BOOK

Förhoppningsvis har jag en ny dator inom kort. Jag har sprungit omkring lite idag för att kolla. NU vet jag precis vad jag ska ha. Det blir en Apple MacBook Pro 15 tum Core i7 2.66 GHz. Blixtrande snabb - bländande snygg. Nu ska jag bara se var jag kan få den till trevligast pris. Jag har redan skrivit om det här lilla inlägget ett par gånger för min hänger sig. YES!




Imorgon ska jag till jobbet. YES!


I like details and contrasts




Yes sir. Here it is.

Glömde bort att visa mina senaste inköp från en secondhand butik som jag hittade på Odengatan. Ingen aning om att den fanns där. Bakom det lila lilla Thai-mat-huset. Ett par gröna midjehöga kostymbyxor. En penn-kjol och ett skärp.





Starting over

Jag sitter på min balkong här i Atlas. Har precis druckit världens godaste kaffe från min kaffemaskin. Smakat på mormors goda kakor. Och HATAR min dator. Hatar är ett starkt ord. Men det är precis det jag gör. HATAR!  Den hänger sig HE-L-A tiden! Jag ska byta. Jag ska ha en ny! Så är det bara. Jag kanske får för mig att köpa en imorgon! Min sista dag på my holiday. Ja, kanske köper en Iphone 4 också om jag har lust. Haha. Jag ska ändå tillbaka till jobbet på tisdag, då kan det vara skönt med en nystart. Eller hur?! Med lite nytt i livet! Nya fräscha prylar som jag kommer ha extrem nytta av. Särskilt nu när jag ska börja studera igen.  En nystart helt enkelt. Inte bara prylar för den delen. Mycket som jag vill ha en nystart på faktiskt.. Nytt tänk. Nytt GO! Nya krafter. Jag älskar det. Makes me happy just the thought of it.



De senaste dagarna har jag umgåtts med Nathalie, igår tog jag t ex bilen till henne i Uppsala. Jag måste säga: Jag älskar Uppsala. Det är så fint där! Jäklar vad jag kommer trivas. Jag ser så mycket fram emot att komma dit till hösten! I alla fall en dag i veckan.  


Bilden tagen från mobilen.




Golf and hot

Sedan jag kom hem har jag kört bil för första gången själv. Från Danderyd till Arlanda. YEY! Jag hämtade Richard. Det gick kanoners! Jag gillar att köra bil.

Jag har dessutom spelat golf. Också för första gången. Det var HUR trevlig som helst. Precis som jag trodde. Jag tog cykeln till Richard och vi körde till Kevinge golfklubb. Jag vill definitivt göra det igen. Himla trevligt! Fick middag från familjen Kramer som jag tackar så hemskt mycket för! 
 
Dagen idag hade jag en aning träningsvärk *skäms!". Inte alltför mycket. Men lite. Vi hängde denna dag också. Segade mest. Cyklade iväg till KMK båtklubb vid djurgårdsbron åt mack-lunch. SJUKT varm dag för övrigt!


                                                               En bild från golfandet HÄR. Väntar på bild från Rich.


En kort liten semstertrip i bil

Long time.. Kul att ni hänger kvar ändå. Ja, sen sist så har jag ju hunnit med lite. Bokstavligen lite. Jag reste till mamma och pappa som var på bilsemester i Europa. Vi bilade tillsammans hem från Milano. Vår trip tillsammans var från Milano, genom Schweitz, en kort liten touch på Österrike, sedan Tyskland (såklart), Danmark och slutligen Sverige. Har inte gjort så överdrivet mycket annat faktiskt. Det tar vi lite senare..

Då kan vi ju börja...

 Milano. Jag bestämde mig från en timme till en annan.. Tog planet ner nästa timme. Det bästa man slogs av när man kom ner var SOL och VÄRME.




Istället för att det var armbands-, halsbands-, örhängesstånd på gatorna var det spåkvinnor- och män. Här tre i rad.


Jag gick till varje skobutiksskyltfönster. Det var ju rea :-)


En söt bil.


En SNYGG bil. Bentley. Den är helt matt.




Jag älskar Italien. Jag har aldrig varit där tidigare. Och jag fell in love på ungefär 2h. Italienarna ÄR väldigt artiga, trevliga och stiliga. Appropå stil. Deras SKOR! Jag tror jag smälter. Spelar ingen roll hur ..mindre fin... någon var. Hon hade snygga skor. Jag är väldigt ledsen att jag inte köpte några. Jag var ju bara där i knappt ett dygn så jag hann inte runt så mycket. Men Italien är definitivt ett land jag vill och ska tillbaka till. LOVE! 5 av 5 badbollar. Eller M som jag brukar ge ut. Där åt vi en fruktansvärt god ÄKTA italiensk middag. Allt smakade Perfekt. Per-fekt.






 Schweitz.



DYRT!
Väldigt bergigt och eget land. Väldigt häftigt land. Men jag skulle nog ha väldigt svårt att bo där. Man åker genom berg och dalar och ser små byar lite här och var. Ingen riktig stad nånstans (där vi åkte iaf). Men det var supermysigt! När vi åkte igenom alla berg, tunnlar och dalar stannade vi en gång. Pga hunger. Problemet var att det är SNORDYRT, vi hade bråttom så det fick bli Mc donalds. Men för 3 menyer, över 200 kr ?? Galet!
Ja, häftigt land är det! Utan tvekan. Bilderna är tagna från bilen.





Österrike.

Har tyvärr inget att säga, eftersom jag sov. Vi snuddade bara gränsen. Men tillräckligt för att jag skulle få ett sms som välkomnade mig in i landet.

Tyskland.



I all ära. Men jösses, landet har inga färger. Tänk på det nästa gång. Husen - skyltar - taxibilarna. Dom är halvdanna. Inga riktigt starka färger. Ganska livlöst kändes det. Inget särskilt spännande. I alla fall denna gång vi var där. Däremot bodde vi första natten på ett ställe som heter Franziscushöhe. Ett jätteläckert hotell ute på landet. Nästan som ett stort slott. Ett spa-hotell. Där rekommenderar jag att man ska bo OM man vill åka till Tyskland. I mitten. Jag kommer inte ihåg vad närmaste staden heter nu.





Dagen efter stannade i Hamburg, som var det närmsta och mest lämpliga stället att stanna på. Lite trist skulle jag säga. MEN där åt vi nog den godaste middagen (KONSTIGT nog!?). Men självklart var det en Italiensk restaurang. Jag kan inte riktigt säga vad vi åt för det var så mycket och så speciellt och så GOTT. Precis allt!
Delicious!!

Pappa tänkte köpa ett par nya glasögon. Han gjorde aldrig det.


Danmark.

Här stannade vi aldrig. Men jag har nog ändå aldrig varit så glad att komma till Danmark som då. Dels för att det genast blev mycket finare och färgrikare. Dels för att det bara var några få timmar tills jag skulle få köra.


Sverige.

På skylten står det "cykelparkering förbjuden". Skåningar.


Vi kom på eftermiddagen till Malmö stad. Dumt nog hade vi inte bokat nått hotell nånstans i nån stad, det enda som fanns var i Malmö. Så vi stannade där. TUR var väl det. Jag fick träffa en kollega! En kollega på Trygg hansa i Malmö som jag nästan pratar dagligen med men aldrig träffat. Det var RIKTIGT kul.
På kvällen gick vi till lilla torg och åt oss en god middag. Faktiskt en mysig stad, den där malmö.

"Titta, han har också gröna byxor."


Mina underbara föräldrar. Luv you!



Wet day

Jösses vad det har regnat idag. Första semesterdagen. YEY! Jag började dagen med en joggingtur i regnet. Det var hur skönt som helst! Sprang förbi Helena på salongen, åt lunch med henne och fick dessutom lite nya slingor i botten. Schysst! NU håller jag på att kolla massor på någon sista minuten, eller kanske möta mamma o pappa där dom befinner sig i Europa på bilsemster. Jag har insett att Sverige inte kommer ha ngt bra väder denna vecka. INTE ok.

Kändes lite som höst i valet av kläder idag. Men NEJ, jag vägrar det är fortfarande sommar.



Blött var det. Efter joggingturen.


He's a Mr Big

Just nu sitter jag och kollar på EM. Rätt trist faktiskt. Sverige är inge bra alls! Förutom Emma Green i höjdhopp.
Nej, så här kan vi inte ha det. En film, eller Entourage eller något annat trevligt till någon liten kvällsfika. Jag har ju faktiskt semester. Är det NÅGON mer som är ledig mer än jag ?


Byxorna från Second hand.


CITY CHICS

Imorse vakande jag och Jenny ganska tidigt. Vilket var väldigt skönt! "Vi fångade hela dagen!". Man kan säga att vi hade en liten stadsvandring. Väldigt härligt! Började dessutom dagen med världens godaste kaffe hemma hos mig. Vi åt Sushi och mjukglass nere på stan. Vi upptäckte Birkastan helt enkelt. Såndär typsik söndag, som man VILL ha. Egentligen jämt. UNDERBARA dag!!





Last night

Väldigt trevlig kväll igår. Träffade massor med härliga människor. Både från NU och från FÖRR. Sjukt det där! Man har inte träffats på fler ÅR! Och det är nästan precis som vanligt när man väl ses igen. Ah. Jag gillar det. Så här hade jag lust att se ut last night. Enjoy.
Mina älskade örhängen som jag fick av älskade Stephanie hade jag på mig.






RSS 2.0