Christmas is over ?

Fönsterrutan på bilen var frostig.


Hos mormor och morfar. Minst lika mycket snö i Gävle. Om inte mer - det slutade inte att snöa.


Julgranen hos Yvonne och Kennet.


På julaftons kvällen myste vi med champagne, ostar av olika slag, vindruvor, julgodis..


Hos Yvonne och Kennet. På Juldagen åt vi en otroligt god middag där bröderna Andersson stod för det mesta av matlagningen. BRA gjort.


Bröderna.

Hoppas ni hade en GOD JUL vänner. Det hade jag. 
SÅ god mat, så gott godis men framför allt så gott sällskap. Fantastiskt. 
Goda julklappar!
Jag fick dessutom ta med mig två pälsar hem. En från
mormor och en från farmor. Och en hel drös med nya hårprodukter eftersom
farbrors tjej (Yvonne) är frisör. 

Jag kom till och med fram till att jag har två nya kusiner. Yvonne har två barn.
Johanna och David. Så igår - Juldagen - hängde jag med in till stan
för en utgång med Johanna. Det är kul att festa i Gävle! Särskilt med en ny kusin.  

Vi besökte också Gävles Polishus i dagarna. Inget att oroa sig över, farbror Kennet är polis. Därav
besöket. Det var spännande! Nu vet jag hur man ska hantera en pistol. OM det nu kommer behövas. 


I dagarna kommer jag att ha fullt upp med både roligheter och tråkigheter. Jag ska flytta bl a :-(  Men också ha trevligt på annat håll. Mer om det senare. GOD FORTSÄTTNING...


Very very soon

Snart är Steph i stan. I Stockholm. Det pirrar i hela kroppen! SOM jag har längtat och det ska bli fantastiskt att få träffa henne igen. HÄR i SVERIGET! Tillsammans med Stef såklart.
Jag tittar tillbaka i bloggen från ungefär ett år sedan. Så underbart det var! I Australien, hos Steph&Stef. Här kan ni titta själva. (&Bläddra ner)

Soon I will hug you guys! Hug you till u gets BLUE!

It's christmas time



Hörni. Det är JUL imorgon. Julafton. Vad händer med tiden! Och kylan? Idag märktes det på jobbet att alla gick på semester samtidigt. Dvs idag. Vi hade kanske 5 besökare ? När vi vanligtvis definitivt har över 100. Men "sån é den" som man säger på danska.
Jag ligger i sängen hemma hos mum & dad. Vi har haft, som vi egentligen alltid har, ett eget julbord med olika delikatesser som mamma gjort ALLDELES själv. Supergott! Lyssnat på julmusik, (annan) bra musik, klätt granen, slagit in paket. Imorgon åker vi till Gävle och släkten. MYSIGT. Fast jag GLÖMDE KAMERAN! Får se om den kan plockas upp på vägen. Jag vill ta lite schyssta pictures. Här är några bilder från förra året denna tid.

Saturday nite

Lördag var lite bättre och lite roligare än fredagen. Jösses.

Först lite julshopping på dagen. Jag hade ju inte ens börjat. Men jag är inte särskilt orolig. På kvällen tog vi oss ut i snökaoset. Jag och Saga. Jäklar vad kul vi hade! Det var någon reunion med Europeiska Bartenderskolan (hette det så?) som Saga såg till att vi skulle på. På Pure club. Där träffade även jag några vänner som jag inte sett på år&dar. Sjukt kul! Efter det traskade vi vidare till Ambassadeur där våra kära Darwin&Backwall spelade. Deras nya grej, varje fredag lördag. Äntligen! jäkla bra! PRECIS som vanligt. Vi gick vidare efter det också och ännu mer vänner från förr som jag träffade på. Äej, alltså det är var...så himla kul!! Kl. 8 kom jag i säng. HAHA. 

Tack killar. Tack Saga. Tack resten av alla inblandade.

Skitdag helt enkelt


Jag vill ha min Jenny här.


Den här dagen har varit KAOS. Nästan allt har gått fel. Helt sjukt faktiskt. Var det inte det ena så var det det andra! Men mest irriterande har ju varit att min strömsladd till datorn har strejkat. Den har börjat glappa. Det finns ju inte! EFTERSOM om jag lämnar in den får jag en ny i mitten på nästa vecka. Utan dator till nästa vecka klarar man ju sig med, MEN jag går en distanskurs vilket innebär att jag är ganska beroende av min kära dator. Och ingen lånesladd får man heller. Flera timmar som går till spillo. Det finns inte mkt jag kan göra dock.. 

Just nu har jag sladden på min sida, dvs den funkar. Jag tänker därför inte röra datorn från var den står nu. Myser i soffan istället och får bita ihop. Man har sin dar :)

En liten instickare. En liten rekommendation - Digital Bildbehandling


Här är min första inlämninguppgift. Före och efter. Nu pratar vi Distanskursen jag går. Wow. Man skulle givetvis inte bara Redigera utan också motivera Varför jag gjorde som jag gjorde, jämföra och reflektera utifrån vår kurslitteraturbok (Bild & Budskap) och lärarnas diskussioner på lektionerna och också berätta sitt budskap - vad vill man förmedla! Allt i en dokumentation. Det var större arbete än man tror men inte särskilt svårt. Jag tänker inte gå in på hur jag har gjort just nu. Men jag har min dokumenation sparad. Givetvis. 




Jag gillar min Digital Bildbehandlings kurs. Den är riktigt bra. På alla sätt verkligen! Som ni hör vill jag rekommendera den starkt om man vill lära sig mer om bildbehandling och är intresserad av foto. Lärarna är erfarna och sköna! Dom VILL verkligen att man ska lära sig. Vilket man definitivt gör! Inget lureri. Inget jobbigt onödigt snack. Och lätt att kontakta om man behöver. Snabba svar. Riktigt kul! Riktigt bra! Här är deras egna hemsida - Moderskeppet.se - Där kan du också anmäla dig till de olika kurser dom har.


Värt att nämna är att bilden är tagen på Vaxholms kastell när jag var där i höstas med mina arbetskollegor.

WINTERLIGHT IN THE CAPITAL


Här är en bild jag tog från Trygg-Hansa huset en eftermiddag i veckan. Fint ljus. Jag tog den med mobilkameran.

Jag sitter och kollar på Innebandy-VM. Eller Tv:n är på. Men Arne är ju faktiskt med. För er som inte vet vem Arne är så är det Patrik Hagberg. Men Arne har vi alltid kallat honom. Internt. Sverige - Finland. Final i Innebandy VM. Heja heja!!!

Jag sitter och pluggar också. Så gott det går. Men sitter man stilla för länge blir man ju knäpp i huvet och i kroppen. Jag måste röra på mig mer! Jösses!

The time




Sorry. Jag ÄR verkligen inge vidare på att uppdatera här just nu. Och det värsta är - Jag har inget bra jag kan skylla på. Trist va? Gud. Jag VILL ju! Men GÖR det inte. Helt orimligt.

Nå. Här om dagen, i torsdags närmare bestämt vad jag och min nyfunne vän Saga på The Fix spelning igen. Först: Saga är en ny medarbetare på jobbet. Sen: The Fix gör det igen! Denna gång på NU! i Sthlm. En nattklubb på Sankt Eriksgatan. LIKA fantastiska som vanligt. 

Tycker ni också det går för snabbt? Vad hände med tiden? Jag orkar inte riktigt reflektera över det, får konstatera att det bara är TREDJE advent imorgon och se glad ut. WTF?!

Dessutom är det bestämt nu. Den 3 januari flyttar jag ut från min fantastiska, mysiga underbara lägenhet. Eftersom jag slutar på TH måste jag även flytta. Framför allt har jag inte råd att bo kvar då jag ska börja plugga. BLÄ.
Jag har ångest. 

Nu börjar det bli mycket text och det gillar vi inte. Jag slutar nu och ser fram emot att åka upp till Gävle och hämta ner pälsar som jag vill använda i kylan. EFTERSOM min från början höstjacka är för kall. Såh! 

På återseende mina kära....



Ring och armband



I just wanna show you. Mina två nya favoritsmycken. Armband och ring inlöpta i London.

Me and Dad in London




Men hej! Jag har försökt nästan hela veckan att lägga upp dessa bilder här. Men det har inte gått nå vidare alls tyvärr. Men nu är jag hemma hos föräldrarna och det funkade perfekt. Bra va!
Vår lilla trip till London spenderades mestadels på Oxford street. Nästan bara shopping. Med miljarder människor PRECIS överallt. Julstämning! Vi själva hade 1,5 dag bra shopping, en god och hemskt trevlig middag, en lunch på en British Pub och lite umänge far och dotter i största allmänhet.

Primark är fantatasktiskt. Fantastiskt. Det räcker med att gå dit så kan man få det mesta. Det blev ett par byxor, tröjor, vantar, mössa, ring och armband.

RSS 2.0